Pant i bil

Vil du låne penge? Tag pant i din bil

De fleste kender nok til det med, at man godt kunne bruge lidt ekstra penge mellem hænderne. Nogle har brug for at kunne betale deres regninger, andre vil bare have lidt luft i budgettet eller tage på den rejse, de altid har drømt om. Det kan også være, man står over for en større investering som at købe en andelslejlighed eller lignende. Uanset hvad er det forståeligt, at man på et eller andet tidspunkt får behov for nogle ekstra penge. Der findes forskellige måder, hvorpå man kan låne sig frem til de penge, man mangler. Mange vil tænke, at det bedste alternativ er at gå i banken. Men har man en bil holdende i garagen, kan man også låne sig frem til de penge, man mangler, ved at tage pant i sin bil.

Hvorfor ikke låne i banken?

Som sagt vil de fleste tænke, at den bedste måde at låne på vil være gennem banken. Men hvis man har brug for pengene nu og her, vil et lån i banken ikke være den bedste løsning. Banken vil forståeligt nok gerne være sikker på, at den får sine penge igen. Derfor går der ofte et stort arbejde med tjek og godkendelses forud for et eventuelt lån hos dem. Der er papirer, der skal udarbejdes og underskrives. Står man med en presserende regning, vil det altså sjældent være en god løsning at gå i banken. Samtidig vil banken også have af vide, hvad pengene skal bruges til – er svaret en rejse sydpå, er der lille chance for, at de går med til lånet.

Kviklån vil være dyre i længden

Som alternativ til banklånet findes kvik- eller forbrugslån. De vil ofte gå over en kort tidsperiode og ikke være på så store beløb, som det er muligt at få i banken. Med et kviklån er du fri for at skulle stille sikkerhed for lånet, de stiller ikke spørgsmål til, hvad pengene skal bruges på, eller hvem du er. Derfor vil et kviklån ofte være dyrere end andre lån, da de også vil være sikre på, at de får deres penge hjem igen. Vælger man at tage et forbrugslån, skal man altså være forberedt på, at man kan komme til at betale i dyre domme for det.

Pant i bil har mange fordele

Det er irriterende, at man skal ud og låne penge, når man har en bil stående. Der vil som oftest være en del værdi bundet i bilen, og den kan man få gavn af ved at tage pant i sin bil. Det er en langt mere simpel proces, end de fleste tror. Det kræver ikke nogen lang godkendelsesproces, da bilen står som sikkerhed for lånet. Samtidig bliver der ikke stillet spørgsmål til, hvem du er, eller hvad pengene skal bruges til, så længe du har en bil. Ved at tage pant i din bil frem for at gå i banken eller tage et forbrugslån kan man sige, at du får det bedste fra begge verdener.

Hvor meget kan jeg få for min bil?

Hvor mange penge du kan få ved at tage pant i din bil, afhænger naturligvis af, hvilken bil du har. For at du kan få en idé om, hvad du kan forvente dig af at tage pant i din bil, vil en sådan aftale altid starte med en bilvurdering. En ekspert ser på din bil og vurderer, hvor meget du kan forvente at få for den. Faktorer som mærke, model, antal kørte kilometer, grundlæggende stand osv. er alle sammen med til at bestemme den endelige pris. Resultatet af bilvurderingen får du af vide, inden du binder til noget, så du ved, hvad du går ind til, inden du siger ja til lånet.

Jeg er afhængig af min bil – hvad så?

De fleste, der har en bil, har den af en årsag. De bruger den, når de eksempelvis skal til eller fra arbejde, handle eller generelt fra a til b. At tage pant i sin bil betyder, at man sælger den og lejer den, indtil man er klar til at købe den tilbage igen. Selvom du tager pant i din bil, vil du stadig have mulighed for at bruge den, som du plejer. Du vil bare også have lidt ekstra penge til det, du har brug for.

This entry was posted in Biler.